Nowoczesna architektura : Cite du Design / LIN Architects

Christian Richters Po wygraniu międzynarodowego konkursu LIN Architekci.
.
Center International du Design.
Obiekt badań, komunikacji i edukacji w zakresie projektowania jest już otwarty.
Oprócz renowacji kilku budynków w historycznym miejscu National Arms Manufacture w St.
Etienne, projekt obejmuje również integrację nowego budynku,.
Platine.
czyli laboratorium interklimatyczne, 31-metrowa wieża widokowa, ogrody i publiczna promenada.
Więcej o projekcie po przerwie.
.
Christian Richters Geometryczny wzór skóry Platine jest adaptacyjną kopertą, która otacza przestrzenie wystawiennicze, audytorium, zielony dom i bibliotekę.
Pozornie przypadkowa dyspersja przezroczystych i nieprzejrzystych trójkątów jest powiązana z różnorodnymi potrzebami światła w zakresie elementów programowych.
W ten sposób fasada reaguje na program mieszczący się w budynku, a jednocześnie staje się wyrazem różnych działań w Cité du Design.
Wszystkie obrazy od LIN Architekci.
.
Christian Richters Wszystkie zdjęcia Christian Richters Strona: Saint-Etienne, Loire, Francja Klient: Saint-Etienne Metropole Zespół: Architekci: LIN Finn Geipel + Giulia Andi, Berlin / Paryż z: Philip König, Stefan Jeske (Project Managers), Jan-Oliver Kunze, Judith Stichtenoth, Francois Maisonnasse, Muriel Poncet, Marielle Gilibert, Heiko Walth; Asystenci do wykonania konstrukcji: Benjamin Wallerand, Lyon, Maurice Guitton, Lyon; Lokalny architekt: Dominique Berger, Gabinet Berger, Saint-Étienne; Struktura: Werner Sobek + Thomas Winterstetter, WSI, Stuttgart / Nowy Jork; Inżynieria: Fréderique Binvignat + Christian Desquiens, BETOM Ingénierie, Corbas; Inżynieria klimatyczna: Matthias Schuler + Arnaud Billard, Transsolar, Stuttgart / Nowy Jork; Gospodarka: Pierre Dumond + Alain Baland, Cyprium, Lyon; Akustyka: Richard Denayrou + Emily Morin, Altia Acoustique, Paryż; Scenografia: Gérard Fleury, Architecture & Technique, Paryż; Oświetlenie: Andy Sedgwick + Jeff Shaw, Ove Arup, Londyn; Architektura krajobrazu: Clément Willemin + Frank Poirier, BASE, Paryż; Projekt komunikacyjny: Andreas Schneider, IIDj, Tokio; Filozofia: Joseph Hanimann, Paryż Powierzchnia netto: 21 140m.
Terminy: marsz zawodów do czerwca 2004, realizacja 2006 do 2009 Koszty: 41,5 Mio.
[przypisy: projekt przychodni lekarskiej, dom kanadyjski, meble pracowniczne ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: dom kanadyjski projekt przychodni lekarskiej szafy na dokumenty sklep internetowy